Отмениха присъдата на прокурорския син, убил двама души

OFFNews 09 април 2015 в 11:20 3653 7

Отмениха присъдата на прокурорския син, убил двама души

Софийският апелативен съд е отменил осъдителната присъда срещу прокурорския син Венцислав Андреев, който е подсъдим за смъртта на двама души на бул. "България" през лятото на 2011 година, съобщава "Дневник". 

Според обвинението синът на прокурора Бисер Андреев е причинил по непредпазливост смъртта на Паола Тодорова и Николай Спасов, които бяха пометени от автомобила на младежа.

Преди година Софийският градски съд призна Андреев за виновен и му наложи тригодишна условна присъда с петгодишен изпитателен срок.

Апелативните съдии Стефан Илиев и Вера Цветкова отменят изцяло присъдата и връщат делото на прокуратурата заради "съществени процесуални нарушения, още изначлно с обвинителния акт, които са неотстраними на настоящия етап от производството."

Третият член на състава – Милена Панева не е съгласна с колегите си и е подписала решението с особено мнение.

Апелативните съдии Стефан Илиев и Вера Цветкова приемат, че обвинителният акт има белетристичен стил, съдържа противоречия и непълноти, които засягат "въпроси, свързани с изпълнтелното деяние, които няма как да бъдат запълнени от съда при разглеждането на делото в съдебната му фаза."

Според тях не са били изследвани "активните действия" на другия шофьор, а пък "тяхното установяване води и изсиква съотнасянето им към наказателната отговорност на обвиняемия Андреев, но и се отнасят към оценка и на собствената такава отговорност на свидетеля Славов (другият шофьор, бел.ред.)"

Решението е подписано с особено мнение от съдия Милена Панева, според която прокуратурата е свършила добре работата си. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови