Прекратиха разследването срещу прокурор Бисер Михайлов за побоя над съпругата му

OFFNews 19 март 2024 в 13:56 2386 2

Михайлов

Снимка Интернет

Бисер Михайлов

Софийската градска прокуратура прекрати разследването срещу нашумелия обвинител от Перник Бисер Михайлов, задържан и обвинен, че е пребил съпругата си Биляна.

Експертизите са показали, че при скандала между съпрузите и двамата са получили само леки телесни повреди, а Биляна Михайлова е заявила, че мъжът ѝ не я е удрял, а е паднала при негов опит да я отблъсне, но не е загубила съзнание. По време на разразилия се скандал съпрузите са били сами и не е имало очевидци на случилото се, затова и не може да се установи коя е била активната страна, кой е започнал разправата и кои от нараняванията са били причинени умишлено.

Разследването започна през есента на миналата година след сигнал от дъщерята на Михайлови. Момичето е съобщило, че баща ѝ е нанесъл побой над майка ѝ около 23:30 ч. Тогава дежурен следовател при СГП посети местопроизшествието като е извършил оглед и е образувал досъдебно производство за нанесена средна телесна повреда в условията на домашно насилие. Разпитани бяха свидетели.

Бисер Михайлов бе задържан, но за малко, тъй като съпрузите отрекоха да е имало насилие. Биляна Михайлова дори обяви, че става дума за битов конфликт.

Сега от държавното обвинение обясниха, че в хода на разследването са разпитани 15 свидетели, изготвени са три съдебномедицински експертизи и две психиатрични и психологични. Според заключенията на лекарите Бисер и Биляна Михайлови са имали леки, неопасни за живота наранявания след скандала, които представляват лека телесна повреда.

Бисер Михайлов е баща на Васил Михайлов, който е подсъдим по няколко дела за нанесени телесни повреди и закани с убийства, а по други се призна за виновен. Срещу него продължава и разследване за отправени закани с убийство към бившата му приятелка.

След ареста баща му Бисер беше освободен като зам. окръжен прокурор на Перник, но отказа да подаде оставката си като обвинител.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22548

2

dolivo

20.03 2024 в 08:59

Какъвто народа, такъв кадъра, такъв управника.

Отдавна няма вяра на свещеника.

Отдавна няма доверие към кмета.

Отдавна няма смелост с полицая.

Отдавна няма уважение към учителя.

850

1

pr07ecH70r

19.03 2024 в 14:59

Само като му гледаш на тоя физиономията се чудиш от къде диплома и от къде тази длъжност?!
 
X

Да помогнем на украинските деца!