Признанието, че Кристиан Николов е причинил смъртта на Милен Цветков с умисъл е пробив в съдебната практика

Според адвокат Менко Менков за роднините на журналиста е без значение размерът на наказанието

OFFNews 22 юли 2023 в 10:07 5211 2

Цветков

Снимка БГНЕС

В памет на Милен Цветков от негови колеги.

Признанието от съда, че престъплението, извършено от Кристиан Николов, е станало при евентуален умисъл (заради употребата на наркотици и шофирането с висока скорост) е пробив за съдебната практика у нас.

Това коментира Менко Менков - адвокат на роднините на журналиста Милен Цветков, който намери смъртта си на кръстовище в столицата навръх Великден през 2020 г., докато чака на червен светофар. Вчера Върховният касационен съд окончателно потвърди 9 г. затвор за Кристиан. Шофьорската му книжка ще бъде отнета за 10 г.

"В последните десетилетия прокуратурата се въздържаше да повдига обвинения за умишлени престъпления при ПТП-та", добави той пред бТВ.

По думите на Менков това е едно добро начало, което дава основания на прокуратурата и на съдебните органи, които прилагат закона, да приемат, че значително тежкото произшествие със смърт при доказана употреба на различни видове наркотични вещества и превишена скорост в централна градска част водачът е допуснал настъпването на престъпния резултат.

Адвокатът допълни, че размерът на наказанието няма особено значение за близките на Милен Цветков, най-важното за тях е пробивът в съдебната практика.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12078

2

edin slep

22.07 2023 в 22:40

Най-интересното е, че в колата бяха дечурлига на депутати и разбойници, всички добре надрусани и насмукани. Пробива е ефективна присъда срещу мамино чадо, дано повлече крак.

22548

1

dolivo

22.07 2023 в 12:04

ся сички ще почнат да отказват проби кръвни

трябва законодателството и за това да се промени
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки