Прокуратурата е прекратила проверката срещу Кошлуков

OFFNews 16 август 2022 в 18:16 3345 4

Кошлуков

Снимка БТА

Емил Кошлуков

Прокуратурата е прекратила проверката срещу шефа на БНТ Емил Кошлуков, която започна по сигнал на гражданско сдружение БОЕЦ, става ясно от публикация на сдружението във фейсбук.

От Софийската районна прокуратура са обявили, че отказват да образуват наказателно производство.

Обвинителят в СРП Иван Иванов се мотивира с факта, че липсват доказателства за извършено престъпление, както и с изтичане на давностния срок.

Според сигнала на БОЕЦ има съмнения, че Кошлуков няма стаж в телевизия "Алфа" преди да кандидатства за шеф на БНТ. Той представи документи, че е бил началник на партийната телевизия на Волен Сидеров, за да изпълни изискването за наличие на управленски опит.

По-късно се оказа, че от сайта на обществената телевизия липсва подробната биографична справка на Кошлуков. Преди това той работеше в телевизиите ТВ7 и Нюз7, но без стажа от "Алфа" това не е достатъчно.

Кошлуков оглави обществената телевизия, след като през 2019 г. беше отстранен предшественикът му Константин Каменаров заради присъдата му за шофиране след употреба на алкохол.

БОЕЦ вади любопитни подробности по повод проверката. Ето какво пише там:

"Сидеров не се е явявал и не е предоставил сведения по производството заради нередовно призоваване. Знаем обаче, че на 19 юли Сидеров се яви в ГДНП за сведения точно по този сигнал. Кой и защо лъже — почти няма значение. Двама от тримата разпитани са потвърдили, че Кошлуков е ходил в телевизия АЛФА и е вършил “представителни дейности”, но не е подписвал документи. Какво е казал третият разпитан и дали той е виждал Кошлуков в телевизия АЛФА през 2017 г. — прокуратурата не казва.

Постановлението е издадено броени дни след изтичане на давностния срок. Класически ход на прокуратурата за изпиране на близки до мафията — да тупа топката, докато изтече давността на извършеното престъпление. В хода на проверката — въпреки изричното искане на БОЕЦ — Кошлуков не е бил разпитван. Обяснението на прокуратурата е умопомрачително — ако го разпитат, то той щял да бъде предупреден и да отрече. По тази логика нито един заподозрян НЕ трябва да бъде разпитван." 

Гражданското сдружение ще обжалва постановлението. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12073

3

IvanofRumen

16.08 2022 в 19:25

В България прокуратура няма. Има каскетура и тя служи на всички мафиоти.

1000

2

itodorov

16.08 2022 в 18:32

Е то нещо друго от тази продънена прокуратура някой очаквал ли е?
Всички знаем чии интереси обслужва. Пореден пирон в ковчега на демокрацията у нас.
Това е институция която трябва да се закрие и създаде отново.
 
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков