Прокуратурата намери част от златото на Златанов в дома му

OFFNews 08 юли 2020 в 20:14 10637 4

При обиск в дома на Илия Златанов късно снощи, прокуратурата намери златото или поне част от него, за което собственикът на "Изамет" говори в разследването на Антикорупционния фонд.

След получено разрешение от съдия от Специализиран наказателен съд, на 07.07.2020 г. се проведе претърсване и изземване в имот, собственост на И.З., находящ се в гр. София. В хода на претърсването са намерени и иззети голям брой монети от жълт метал, документи и фактури, се казва в съобщение на прокуратурата, разпратено до медиите тази вечер.

Към настоящия момент от извършения оглед на част от иззетите веществени доказателства – монети от жълт метал, се установява, че същите съвпадат с върнатите с постановления на прокурори при Специализирана прокуратура от 18.02.2020 г. и 26.03.2020 г. във връзка с подадена молба от лицето И.З., в качеството му на управител на „ИЗАМЕТ 1991“ ООД. Монетите са върнати с приемно-предавателни протоколи. В постановленията се посочва, че монетите не са предмет или средство на престъпление и не подлежат на отнемане в полза на държавата по реда на чл. 53 от НК и по реда на ЗАНН и че връщането не би затруднило разследването.

Монетите са били иззети с протоколи за претърсване и изземване на 17 и 18 юли 2019 г. във връзка с разследване срещу организирана престъпна група, създадена с цел получаване на доходи чрез изнудване, длъжностни присвоявания, неизгодни сделки и за пране на пари в големи размери.

По-рано днес пред "Дневник" дъщерята на Златанов Пролетина разказа своята версия как е протекъл обискът. "Те искаха да направят нещо, за да покажат, че баща ми лъже и че е човек, на чиито твърдения не може да се вярва", казва тя.

Главният прокурор Иван Гешев написа в туитъра си: Истината няма нюанси и бързо се установява. Очаквам т.нар. „Антикорупционен фонд“ да се извини на институцията Прокуратура на Република България, но това изисква достойнство. Знаем откъде идват хибридните атаки, те няма да спрат нашата работа в името на българските граждани!

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17439

4

мнение от IP

09.07 2020 в 10:26

Ако прокуратурата започне да прави и постановки, на каквото много прилича таз акция, вече става много страшно. Прокурорът Франтишек бил на обиска??!! Така излиза, че нямаме никакви защитни сили при сигнал срещу прокурор. Ще не размажат. И дори наистина да ги има тези монети, те не са 35 кг. злато и сега кво прайм?

4821

3

Марто

09.07 2020 в 10:02

Хаха, има запис от скрита камера от дома на Златанов. В момента го декриптират и ще бъде изпратен на медии. Така чуруликат птичетата.

3246

2

динозавър

08.07 2020 в 23:25

И на Иванчева намериха пари в кола, до която не е имала достъп. Лично Гешев ги е сложил, а сега се прави на девица.

8074

1

JustSoYouKnow

08.07 2020 в 21:25

Избягал в чужбина пък златото си зарязал, и от всички възможни места го скрил вкъщи, но после твърди, че са му го взели... доообреееееееееее. Или този човек дето е имал бизнес и се е справял с икономически кризи е пълен идиот или аз или този дето си мисли, че ще повярвам, че не е подхвърлено. Сигурно ще да съм аз.