Прокуратурата предложи на премиера да чете интернет страница ѝ, там пишело всичко

OFFNews 07 февруари 2022 в 21:31 6172 3

Снимка Архив

Българските граждани многократно са информирани за предприетите действия по всички случаи от висок обществен интерес. Информацията по конкретните казуси е публикувана на интернет страницата на прокуратурата, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение пред БТА. 

По този начин от прокуратурата отговарят на днешното изказване на премиера Кирил Петков, че ще поиска от Иван Гешев информация какво е свършено досега по казусите "Мата Хари", "Барселонагейт", Делян Пеевски и санкциите "Магнитски", Петьо Еврото и "Осемте джуджета", Таки и незаконните язовири и други.

От държавното обвинение заявяват още, "че всеки български гражданин следва да спазва Конституцията и законите в Република България".

По-рано днес от прокуратурата съобщиха, че започват проверка на списък от лица, посочени от премиера Кирил Петков на срещата му с главния прокурор Иван Гешев миналата седмица.

Освен това от държавното обвинение обявиха, че Петков и Бориславова, която също е присъствала на срещата, ще бъдат призовани да се явят във Върховната касационна прокуратура с цел предоставяне на пълен списък с лицата, посочени в хода на работната среща, както и данните, респективно доказателствата, за евентуално извършени от същите лица престъпления или нарушения.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

5827

5

pisnamiotmutri

08.02 2022 в 14:31

Пише ли колко глоби сме платили заради прокуратурата за изминалата година? Защо скриха тази информация

14369

1

случайно прочетох

07.02 2022 в 22:47

БРАВО на Петков!
ОСТАВКА на каскета!!!