Прокуратурата решава да остане ли кметицата на Младост постоянно в ареста

OFFNews 20 април 2018 в 07:55 3693 2

Очаква се днес прокуратурата да поиска постоянния арест на кмета на район "Младост" в София Десислава Иванчева.

Тя бе задържана при 10-часова зрелищна акция в центъра на София на 17 април и днес изтича срокът за 72-часовото ѝ задържане.

Срещу Иванчева е повдигнато обвинение за приемане на подкуп в особено големи размери. Законът предвижда 10 до 30 години затвор, ако тя бъде осъдена.

При акцията в автомобила на кметицата бяха открити 70 хил. евро.

През цялото време - в продължение на часове - Иванчева стоя с белезници пред Спортната палата.

Късно през нощта тя заяви, че задържането ѝ е клопка, а парите са подхвърлени в колата.

При претърсването на кабинета и колата на Десислава Иванчева са намерени стотици забавени преписки. До Прокуратурата и Антикорупционния орган са подадени множество сигнали за неправомерни действия в Община "Младост".

Досъдебното производство срещу кмета Иванчева е образувано през февруари, проверката по него е извършвана още от началото на декември. Разпитани са много свидетели и са използвани СРС-та. Строителен предприемач е помогнал на полиция и Прокуратура да заловят Иванчева с подкупа. Той се е обърнал към властите след като кметът на „Младост“ му е поискал 250 хил. евро, за да реши проблема му. Казано му е, че щом има и други инвестиционни намерения трябва да плати около 1,1 млн. евро, като в резултат на преговори цената е слязла до 500 хил. евро.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки