Прокуратурата сезира две министерства заради унищожителните градушки

OFFNews 30 август 2021 в 20:01 2933 0

Върховната административна прокуратура ангажира Инспектората на Министерството на земеделието, храните и горите да извърши проверка заради падналите в последните денонощия градушки в пловдивски села.

Проверката трябва да установи дали по време на последните градушки в Пловдивско са изпълнени изискванията на противоградовата защита, която по закон е възложена на Изпълнителната агенция "Борба с градушките" към МЗХГ.

Във ВАП е образувана преписка по информация в медиите, касаеща градушките, засегнали пловдивски села и нанесли щети на реколтата.

ВАП пита и служебния министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията, към който е Центърът за координиране използването на въздушното пространство, имало ли е разрешение или забрана да се изстрелят ракети срещу градоносните облаци (в случай на забрана – по какви причини).

Резултатите от предприетите действия от двете министерства, както и направените констатации, следва да се изпратят до ВАП в кратък срок, обявиха тази вечер от пресцентъра на държавното обвинение.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков