Прокуратурата внесе обвинителни актове срещу съдия и следовател

OFFNews 09 април 2015 в 14:42 3360 1

Прокуратурата внесе обвинителен акт срещу съдия от Раднево

Софийска градска прокуратура внесе обвинителен акт срещу съдията от Районен съд Раднево Евелин Драганов.

Той е предаден на съд за това, че отправил закана за убийство на деловодителката Йовка Митева.

Отношението на съдия Евелин Драганов към повечето служители в Районен съд - гр. Раднево било особено строго, понякога грубо и безцеремонно, се казва в съобщение на прокуратурата.

Обвинението е заради закана, отправена преди две години - на 5 септември 2013 година, като това е причинило "основателен страх у Митева" за осъществяването на заплахата.

По искане на главния прокурор, на 17 декември 2014г. Висшият съдебен съвет отстрани от длъжност съдия Драганов до приключване на наказателното производство срещу него.

За престъплението по чл. 144 ал. 3 вр. с ал. 2 вр. с ал. 1 от НК се предвижда наказание лишаване от свобода до шест години.
Спрямо Евелин Драганов е взета мярка за неотклонение „Подписка“.

По отношение на Евелин Драганов има и висящо дисциплинарно производство във ВСС.

Също днес беше внесен обвинителен акт и срещу Илияна Асенова – Трендафилова – бивш следовател от Окръжен следствен отдел (ОСлО) при Окръжна прокуратура - гр. Варна. Тя ще се изправи пред съда по обвинение за това, че като следовател, е причинила лека телесна повреда на своя колежка - Станимира Димитрова. Това довело до временно разстройство на здравето на пострадалата.

С решение от 25.04.2013г. на Висшия съдебен съвет на Илияна Асенова – Трендафилова е наложено наказание дисциплинарно освобождаване от заеманата длъжност - следовател в Окръжен следствен отдел при Окръжна прокуратура гр. Варна.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови