Съдът остави тъщата на убития Пейо Пеев в ареста

Даниела Добрева 13 май 2024 в 16:09 1927 0

тъщата на Пейо Пеев

Снимка БГНЕС/Архив

Красимира Трифонова в съда.

Красимира Трифонова, обвинена заедно с дъщеря си Габриела Славова за убийството на Пейо Пеев, остава в ареста, реши Софийският градски съд. Решението обаче не е окончателно и може да се обжалва пред Апелативния съд.

Днес Трифонова отново обяви, че е невинна и не е извършила деянието, за което я обвиняват.

"Нямам нищо общо със смъртта на Пейо Пеев. Той беше мой зет. Обичаше ни. Искаше да живее с нас. Ако не са му разрешавали, не е моя работа. Не съм се месила", заяви тя.

Според версията на Трифонова в нощта на убийството е разхождала кучето си и говорила със съседка. Отрича да е влизала в автомобила, където Пеев намери смъртта си, а при задържането изпаднала в шок.

"Не знам какво съм писала и подписвала. Никога през живота си не съм извършвала нарушение. Няма да се укривам. Задържането ми се използва за разграбване на личното ми имущество чрез заплахи за убийство. Моля за снизхождение и безпристрастност. Моля за по-лека мярка", заяви тя с уточнението, че страда от хипертония и се нуждае от лекарски грижи.

44-годишният Пейо Пеев бе убит на 21 януари. За престъплението бяха задържани съпругата на убития и нейната майка. Тялото бе открито на Витоша. Разследването установи, че Пеев е седял на шофьорското място, когато е бил удушен. Автомобилът пък бе запален.

Според мотивите на съда убийството е извършено по особено жесток начин. В края на април Софийският апелативен съд пусна Габриела под домашен арест.

Междувременно не стихват протестите на близки и приятели на Пейо Пеев пред Съдебната палата в София, които настояват за справедливост.

Даниела Добрева

Даниела Добрева е журналист в OFFNews от 2019 г. Кариерата си започва преди повече от 30 г. Работила е на различни позиции в националните вестници "Новинар", "Монитор" и "Сега".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови