Косъм на Габриела Пеева по тялото на Пейо Пеев я свързва с убийството му, твърди прокуратурата

СГС остави в ареста Габриела Пеева, тя е с влошено физическо и психично състояниее

OFFNews 23 април 2024 в 17:22 4707 0

Снимка БГНЕС/Надежда Пеева

Софийският градски съд не промени мярката за неотклонение на Габриела Славова-Пеева, обвинена в убийството на Пейо Пеев на 21 януари. Днес обвиняемата не се яви в съда. Решението подлежи на обжалване в тридневен срок, съобщи БТА. 

Косъм на Габриела Пеева по тялото на Пейо Пеев я свързва с убийството му, съобщи в СГС наблюдаващият прокурор по делото Виолета Желева. Косъмът е намерен на шофьорското място, където е седял Пеев. Адвокатът на Габриела твърди, че тя "се е опитала да го спаси", предаде 24 часа. 

Габриела Славова-Пеева бе отправила иск за изменение на мярката ѝ от "задържане под стража" на по-лека. Защитниците ѝ посочиха, че не са налице всички обстоятелства, предполагащи най-тежката мярка за отклонение.

Те посочиха, че "жената е с влошено физическо и психично състояние". Тъй като Пеева е имала вече изградена връзка с децата си, според защитниците ѝ раздялата ѝ с тях би могла да доведе до неин психически срив..

Съдът посочи, че е налице висока степен на обществена опасност. От приложените по делото документи става ясно, че децата се чувстват добре при социалните служители, както и че изградената емоционална връзка не е достатъчно основание за изменение на мярката на жената. Според съда здравословното състояние на Габриела Славова-Пеева не налага промяна на мярката ѝ за неотклонение.

Към настоящия момент не се разколебава първоначалното предположение, че Габриела е съпричастна към извършването на убийството. Разбира се разследването продължава, заяви прокурор Виолета Желева.

По време на заседанието присъства и бившият депутат Велико Минков, за когото се твърди, че е баща на едно от децата на Пеева. Пред журналисти той каза, че вече е виждал детето, за което предявява бащинство и че се полагат много добри грижи за него.

Днес бабата на Габриела заяви, че внучката ѝ е не е убийца. "Внучката ми не е убийца, тя е прекалено възпитана. Изучи се. Аз не съм възпитала убийца! Пледирам към всички - мярката ѝ да бъде променена, да бъде пусната на свобода, да си гледа децата", каза тя.

Габриела Пеева е била в кандидат-депутатските листите на "Продължаваме промяната", но не е била член на паритята.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки