Според Цацаров "ЦУМ гейт" е сценарий

OFFNews 18 юли 2017 в 16:10 10864 0

Според Цацаров

Станалото с т.нар. „ЦУМ гейт“ бе един огромен сценарий. Това каза главният прокурор Сотир Цацаров пред журналисти.

Той коментира решението на Инспектората при ВСС да не се проверява случая, при който Цацаров се срещна с бизнесмените Георги Гергов и Сашо Дончев.

„Сценарият е на много хора, за които действията на прокуратурата в момента са неудобни, включително и в сферата на енергетиката. Част от тях близки до партията на г-жа Нинова, част от тях, нямащи никакво отношение към нея, но имащи крупни икономически интереси в областта на доставката на енергетиката“, заяви Цацаров.

„Станалото по отношение на други хора, питате конкретно за Георги Гергов, не го защитавам, казвам какво мисля - „ЦУМ гейт“ не бе причината за станалото с него в рамките на неговата партия“, коментира Сотир Цацаров.

На въпрос Корнелия Нинова била ли е изпълнител на този сценарий гл. прокурор посочи: „Корнелия Нинова е достатъчно умна, за да не бъде изпълнител“.

По-рано днес стана ясно, че Инспекторатът при ВСС е прекратил проверката по аферата "ЦУМ гейт", с мотива, че няма нищо нередно и смущаващо в срещата на главния прокурор с двамата бизнесмени. В същото време нямало четвърти свидетел, който да изнесе факти около темата на разговорите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки