Все ми е тая дали ще съм в ареста: Задържаха 24-годишен, нападал жени в Пловдив

OFFNews 20 март 2023 в 17:30 4165 0

темида

Снимка БГНЕС/Благой Кирилов

Задържаният е бездомник

24-годишен мъж е привлечем като обвиняем, след като е нападнал жена на улица в Пловдив, предаде БТА. 

Мъжът е обвинен в нанасяне на лека телесна повреда на 29-годишната Р.Б. 

Установено е, че на 15 март мъжът безпричинно е ритнал в бедрото преминаващата през подлез жена, докато тя минава до него, след което си тръгнал. Пострадалата е подала сигнал.

Действията на мъжа са били записани на охранителна камера в подлеза

Мъжът е криминално проявен и осъждан за кражби и хулиганство. Той е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои днес, 20 март 2023 г., да бъде внесено искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

Днес беше разгледано искането от прокуратурата за задържане под стража на мъжа. По време на заседанието стана ясно, че той е бездомен и "му е все тая дали е в ареста". 

При разследването са събрани доказателства, че това не единична проява и обвиняемият и друг път е нападал и удрял жени на улицата.

"На мен ми е все тая дали ще съм в ареста или ще съм с пробация. Аз съм си виновен, но съжалявам", каза той, цитиран от "24 часа".

Адвокатът му Пламен Бонев посочи, че ако клиентът му не беше осъждан, най-вероятно е щял да се размине с пробация. "Ние не знаем какво е да живееш на улицата, да просиш и човек да ти се изхили, както той ми разказа сам в районното", обясни защитникът. По неговите думи дори най-леката мярка "подписка" би била адекватна в случая.

"Съжалявам за случката, която направих. Не бях на себе си, още не се бях събудил, а предната вечер бях пийнал, признавам си", заяви мъжът. Той разказа, че бил афектиран от предишна ситуация - дълго време не могъл да си намери работа и когато най-после отишъл да реже дърва, му платили 20 лв. за 10 часа. "Искам най-леката мятка, но Вие сте шефът", обърна се той към съдията. 

Въпреки това магистратите го оставиха в ареста, защото има реална опасност да се укрие или да извърши ново престъпление. Решението може да бъде обжалвано.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови