ВСС гони шефа на спецпрокуратурата в четвъртък

OFFNews 15 септември 2015 в 10:00 3299 1

Висшият съдебен съвет ще гони шефа на малката Антимафия - прокурор Светлозар Костов, в четвъртък. Искането за отстраняването му от длъжност и уволнение е на административния ръководител на Апелативна специализирана прокуратура Даниела Попова, внесено във ВСС от обвинител № 1 Сотир Цацаров. 

Висшият съдебен съвет ще разгледа и изготвеното изложение от прокурор Костов, става ясно от дневния ред на заседанието, публикуван на сайта на ВСС.

Повод за атаката срещу Светлозар Костов стана издаденото от него постановление, с което се отлага с три месеца изпълнението на присъдата от над пет години затвор на Росен Петров – Животното. Петров бе задържан в средата на август в Несебър. През февруари т.г. той е осъден на три година и три месеца затвор за разпространението на наркотици. Той се признава за виновен, че в продължение на седем години е бил част от организира престъпна група на Златомир Иванов – Баретата. През 2006 г. Животното е осъден условно на две години и за убийство по непредпазливост. Така общото наказание става пет години и три месеца. В началото на август Росен Петров, вместо да е в затвора, нахлу в зоналния клуб на БФС на Националния стадион “Васил Левски”. Петров е сочен за един от тарторите на агитката на ФК ЦСКА.

Срещу прокурор Светлозар Костов има общо четири производства.

ВСС ще обсъжда и наказанаята на четири съдийки от СГС. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Атентатът в ''Света Неделя''. Лекция на проф. Вили Лилков