Бивш треньор на Григор Димитров призова да се помогне на тенисистите извън топ 100

OFFNews 10 април 2020 в 10:28 2742 0

Бившият треньор на Григор Димитров Патрик Муратоглу, който в момента работи със Серина Уилямс, призова ATP, WTA, ITF и организаторите на турнирите от Големия шлем да помислят за някаква подкрепа на играчите извън топ 100.

Според французина това е необходимо, тъй като в момента тези играчи са напълно лишени от доходи.

"В тениса няма заплати като във футбола например. Тенисистите сами плащат за пътуванията си, дават заплати на треньорите си. Доходите им зависят изцяло от това дали печелят на корта. Водещите играчи напълно са заслужили своите пари.

За мен обаче изглежда обидно и отвратително тенисист, който е номер 100 в един от най-популярните видове спорт, едва да свързва двата края.

Играчите извън елита в момента не изкарват нищо, те нямат спонсорски договори. Затова смятам, че трябва да се помогне, защото има риск професионалният тенис да рухне", написа Муратоглу в Туитър.

В момента номер 100 в световната ранглиста е италианецът Салваторе Карузо, който е спечелил 404 000 долара от наградни фондове в кариерата си.

Вече се заговори, че много играчи се разделят с треньорите си, тъй като не могат да им плащат заради пандемията и отмяната на турнири. Според изнесена от ITF информация над 900 турнира под егидата на централата вече са били отменени.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови