Джокович се разплака за Коби

OFFNews 28 януари 2020 в 15:02 2360 0

Сръбската суперзведа в мъжкия тенис Новак Джокович не скри скръбта си заради трагедията с баскетболната легенда Коби Брайънт. Това се случи след края на 1/4-финалния мач на Ноле в турнира от Големия шлем - Откритото първенство на Австралия срещу Милош Раонич (6:4, 6:4, 7:6).

В интервю на корта веднага след края на срещата на "Род Лейвър Арина" Джокович бе помолен от легендата Джон Макенроу да каже няколко думи за загиналия в катастрофа с хеликоптер Коби Брайънт и сърбинът не можа да сдържи сълзите си.

“Не зная какво можем да кажем. Това беше толкова изненадващо. Той беше един от най-великите спортисти за всички времена. Бе вдъхновение за мен самия и за много, много други по света.

Имах щастието да имам лични отношения с него през последните 10 години и когато съм се нуждаел от съвет и подкрепа, той беше до мен. Той беше мой ментор, мой приятел и сърцето ми се къса от това, което се случи с него и дъщеря му”, каза Джокович с насълзени очи.

Още преди срещата Ноле отдаде необходимата почит към Брайънт. Сърбинът излезе на корта с горнище, на което бяха изписани инициалите на Коби, както и неговите номера 8 и 24.

Ден преди това и друг тенисист Ник Кириос, отдаде почит към американския баскетболист като излезе с негов екип на корта за мача с испанеца Рафаел Надал.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови