Григор Димитров обърна Манарино и е на 1/4-финал в Акапулко

OFFNews 27 февруари 2020 в 07:45 2108 0

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров се класира на 1/4-финалите на турнира Abierto Mexicano Telcel в Акапулко, след като спаси два мачбола и направи обрат срещу Адриан Манарино 6:7(8), 6:2, 7:6 (2) в драматичен двубой, продължил близо три часа.

"Всичко, което трябваше да направя, бе да остана в мача и да се боря. Не знам защо трябваше да направя задачата толкова трудна. Атмосферата бе невероятна, ще се насладя на момента", каза победителят, цитиран от Тенискафе. Димитров бе загубил последните четири тайбрека в решителен сет, които бе играл.

Световният №22 пръв проби в първия сет, но допусна моментален рибрейк и впоследствие отстъпи в равностоен тайбрек. Във втория сет българинът бързо се откъсна в резултата и не допусна изненади.

В третия поведе с 4:1 гейма и два пробива на сметката си, но когато краят изглеждаше близо, българинът допусна изравняване. При пасив от 4:5 най-добрият ни тенисист спаси и два поредни мачбола, но в решителния тайбрек бе по-добър.

В спор за финалната четворка в Акапулко водещият ни тенисист отново ще бъде на централния корт. Негов съперник ще бъде победителят в двубоя между Стан Вавринка и Педро Мартинес.

Двубоят на шампиона от 2014 година е трети на централния корт, където програмата започва 01:00 часа на 28 февруари българско време. Това означава, че не преди 04:00 часа в петък водещият ни тенисист ще е в действие.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови