Григор не одобрява идеята Ролан Гарос да се проведе седмица след US Open

OFFNews 03 април 2020 в 09:16 2249 0

Най-добрият ни тениист Григор Димитров е сред играчите, които не одобряват идеята да участват в "Ролан Гарос" само седмица след края на друг турнир от Големия шлем - US Open. Това разкри Фабио Фонини пред "Daily Express".

Организаторите на надпреварата в Париж разбуниха духовете в тенис обществеността решавайки еднолично да преместят турнира в края на септември, броени дни след Откритото първенство на САЩ.

"Не съм съгласен да играя на "Ролан Гарос" само седмица след US Open. Разбирам организаторите, които държат турнирът да се състои, но е твърде скоро.

И не говоря само за мен, но и за хора като Рафаел Надал и Новак Джокович, които винаги стигат до финалните кръгове. Да играем 4 седмици в турнири от Големия шлем в рамките на месец не е здравословно.

Чух мнението на много хора, когато АТП трябваше да реши какво да прави. Фелисиано Лопес, който също така е директор на турнира в Мадрид, Стан Вавринка, Григор Димитров – всички бяхме на едно и също мнение, никой не иска да играе на "Ролан Гарос" седмица след US Open.

Дори и при закрити врата. Наясно сме, че спонсорите са важни, но ние играем заради публиката, а тя е тази, която прави един турнир. Играх при празни трибуни за Купа "Дейвис" в Каляри, беше много тъжна гледка", каза Фонини.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови