И Новак Джокович е заразен с коронавирус

OFFNews 23 юни 2020 в 15:46 5016 0

Играчка-плачка. Така може да се определи веригата демонстративни турнири по тенис Адрия Тур, организирана от Новак Джокович. Световният номер 1 стана поредният участник с положителна проба за коронавирус. Първият диагностициран беше Григор Димитров, последваха го хора от щаба му, Борна Чорич и Виктор Троицки.

Кадри от надпреварата, на които се виждаше публика без никаква социална дистанция, и освободенето поведение на тенисистите на и извън корта, вече предизвикаха буря от възмущение и негативни реакции по цял свят. Сега и главните действащи лица ще плащат висока цена.

"Новак Джокович даде положителен тест за COVID-19. Той не проявява симптоми и се чувства добре", се казва в изявление от щаба на сърбина. С положителна проба е и съпругата на Ноле – Йелена. Резултатите от тестовете на двете му деца са отрицателни. Сърбинът се подложи на тест при вчерашното си завръщане в Белград, след като отказа да направи това в Задар. Резултатите излязоха днес.

"Всичко, което направихме в последния месец, го направихме с чисто сърце и искрени намерения. Нашият турнир трябваше да обедини и да изпрати послание на солидарност и съпричастност в региона. Турът е направен така, че да помогне на утвърдени и пробиващи тенисисти от Югоизточна Европа достъп до състезателен тенис, докато различните Турове при мъжете и жените са преустановени заради пандемията.

Всичко се роди от филантропична идея, да пренасочим всички средства за хората в нужда и сърцето ми се стопли, когато видях колко силно реагираха всички. Организирахме турнира в момента, когато вирусът бе отслабен, вярвайки, че условията няма да навредят на никого. За съжаление, вирусът е все още налице, и това е нова реалност, към която се адаптираме всички.

Надявам се нещата да се подобрят с времето и да заживеем отново в добре познатия ритъм. Изключително много съжалявам за всеки един от заразените, надявам се това да не усложни здравето им и че всички те ще бъдат отново здрави. Ще остана самоизолиран през следващите 14 дни и ще повторя теста след пет дни", написа Джокович.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови