Патрик Муратоглу: Григор играе най-добрия тенис в кариерата си

OFFNews 26 януари 2017 в 20:59 13914 1

Експертът на "Евроспорт" Патрик Муратоглу е сред хората, които най-добре познават Григор Димитров. Той му беше треньор преди години. Интересното е, че Патрик се разведе заради Серина Уилямс, който пък преди това ходеше с българина.

Спецът направи оценка за представянето на Григор Димитров и прогнозира утрешния му полуфинал в Мелбърн срещу Рафа Надал.


Григор Димитров се намира в най-добрата форма в кариерата си.Българинът спечели и десетте си мача през 2017 г., като в три от тях победи тенисисти от Топ 10. В петък ще играе за втори път на полуфинал в турнир от Големия шлем почти три години, след като стигна такъв на „Уимбълдън“.

Откакто работи с Дани Валверду кариерата на Григор отново върви нагоре. Бившият треньор на Мъри му помогна да се изкачи в ранглистата от №40 през август до поне №12, когато тя бъде обновена в понеделник.

Ключът към успехите на Григор е агресивната игра. В третия кръг в Мелбърн срещу Ришар Гаске той имаше 48 уинъра в рамките на три сета. И показа тенис, какъвто дълго чакахме от него. Преобладаващата част от тези уинъри (19) дойдоха от форхенд. Но бекхендът на Григор е ударът, в който се корени промяната. Срещу Гаске повечето от бекхендите му бяха пласирани на до метър и половина от крайната линия. А две трети от тях – бяха изпълнени с топспин.

Срещу Истомин на осминафинал историята бе различна. Бекхендът бе доста по-разпилян, а в 64% от случаите бе подсечен. Това показва колко пасивен бе Димитров и защо се наложи да играе четири сета, за да стигне до победата.

Григор показа две лица в турнира, но само едно от тях ще го изведе до финала. Когато с Надал се срещнаха на турнира в Пекин миналата есен и Димитров спечели, само 15% от бекхендите му бяха сечени! При формата на испанеца в Мелбърн сеченият бекхенд не е рецепта за победа срещу него.“

Двубоят между Григор Димитров и Рафаел Надал ще се излъчи на живо по Евроспорт 1 на 27-и януари, петък, от 10:30 ч.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12266

1

Driver007

27.01 2017 в 05:48

Това изречение като информация направо кърти :
"Той му беше треньор преди години. Интересното е, че Патрик се разведе заради Серина Уилямс, който пък преди това ходеше с българина."

Кой е той, който "ходил" преди това с българина: той, Серина Уилямс, или той, треньорът????

Както и да е, никой от тях, а Серина официално все още е жена - успех на Григор срещу Надал. Добре че не си върши работата като бг журналист!