Серина Уилямс и Анди Мъри оформиха звезден дует

OFFNews 03 юли 2019 в 14:07 1726 0

Оформи се много колоритен дует малко преди жребия за смесените двойки в тенис турнира от Големия шлем "Уимбълдън". Бившият световен номер при мъжете Анди Мъри официално потвърди, че ще си партнира със Серина Уилямс.

Двамата са носители общо на девет титли на сингъл, а Серина има още шест титли на двойки в компанията на сестра си Винъс, както и един трофей на смесени двойки през 1998 с Макс Мирни. За последно Мъри е играл смесени двойки на Уимбълдън през 2006-та година с Кирстен Флипкенс.

Очаква се първият двубой на шампионите поединично от 2016 година, да бъде в четвъртък. Мъри, който спечели турнира в Куинс при двойките заедно с Фелисиано Лопес, ще си партнира в турнира с Пиер-Юге Ербер.

В последните седмици не беше сигурно дали Мъри ще си намери партньор за смесена двойка, след като стана ясно, че много такива са му отказали.

Спрягаха се всякакви имена - от Мария Шарапова до Били Джийн Кинг. Звездната двойка ще е непоставена в схемата с 48 отбора, а жребият ще се тегли днес.

"Серина очевидно е изключителен играч, има чудесни резултати на двойки и на тревни кортове. Определено е най-великата тенисистка," заяви Мъри.

"Ние сме доста сходни на корта. Винаги съм харесвала това у него. Неговата работна етика е страхотна, винаги съм уважавала това в него. Фитнес подготовката му, всичко.

Да направиш онова, което е успял той, в ера в която има толкова велики играчи, толкова конкуренция, да я надмогнеш - не са успявали много хора. Има много, на което да се възхищаваш", сподели Уилямс.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови