Ангелкова зове българите да останат у нас това лято и иска пари от Европа

OFFNews 28 април 2020 в 10:29 4643 4

20% от възстановителните планове за излизане от кризата ще бъдат насочени към сектор "Туризъм". Това са решили министрите на туризма на страните членки на свое заседание, съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова на брифинг тази сутрин.

"На първо място, предложихме да се създаде Европейски компенсационен фонд при пътуванията, който да може да подпомогне осигуряването на ликвидност на туроператорите, от една страна, и от друга страна, да гарантира защитата напотребителите. Изключително важно е създаването на един такъв инструмент, за да може да се избегне този затворен кръг за невъзможност да се възстановяват средства между доставчиците на услугата и към потребителите", посочи тя.

Ангелкова каза и че е предложила мерки за подпомагане на ликвидността на туроператорите, както и защитата на потребителите.

Така ще избегнем този затворен кръг за невъзможност да се възстановяват средства, което би довело до масови фалити, каза министърът.

Тя отново препоръча на българите да останат у нас това лято. Според нея  от 15 юни се очаква да започне подготовката за летния сезон и той да стартира от 1 юли.

Разработена е кризисна програма за реклама. Там е вътрешният пазар и отново прозовавам да се избере България и българското Черноморие, посочи министърът.

Освен на родни туристи страната ни щяла да разчита и на такива от съседните страни. Ангелкова вече е поискала от външно министерство облекчаване на туристическите визи за граждани на Русия и Турция.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

5712

4

tough

28.04 2020 в 13:17

И аз зова: всеки българин да се нареди пред вратата ми на опашка и да ми даде по 10 лева! Ей така, за да ме подпомогне, що па не? Обещавам после с малка част от събраните средства да излея 2 бетоновоза в някоя градинка, за да насърча икономиката.

4821

3

Марто

28.04 2020 в 12:40

“Тя чакаше своя принц, но на него втори кон не му трябваше”

3800

2

бачкатор

28.04 2020 в 12:32

Мразя българските хотелиери измамници.

Издевателстват над персонала , мамят клиентите и крият данъци от държавата.

Няма да почивам в България.

Дано изпофалират всичките.

77927

1

El Commandante

28.04 2020 в 11:35

"Тя отново препоръча на българите да останат у нас това лято. "

Защо?

На мен не ми пука за българския туризъм, защо трябва да подпомагам мутри погребали с бетон Черноморието?
Напротив, надявам се всички да фалират.