Марица може да стане шампион след седмица

OFFNews 25 март 2020 в 18:29 3323 0

Женският волейболен шампион на България Марица (Пловдив) може да спечели шестата си поредна титла в НВЛ още следващата седмица. Това може да се случи след конферентното заседание на УС на БФВ на 31 март.

Повечето клубове от женското и мъжкото първенство на страната искат временното класиране в двата шампионата да бъде узаконено като крайно.

Марица е убедителен лидер в НВЛ без загубен мач и със само един загубен гейм.
Що се отнася до Купа България 2020, очакваното и най-логично решение е оставащите три мача (двата полуфинала и финалът) от турнира да бъдат изиграни в удобен момент след отшумяването на кризата с коронавируса, преди края на календарната 2020 година.

Заради пандемията и обявеното в страната извънредно положение волейболните първенства бяха спрени на 13 март и мачове няма да се играят поне до 13 април.

Това ще е първо заседание на новия Управителен съвет на БФВ след проведеното на 13 март Общо събрание, когато за президент на централата беше избран Любомир Ганев, а президентът на Марица Илия Динков стана първи вицепрезидент на федерацията и ще отговаря за женското направление.

Другите възможности, освен временното класиране да бъде узаконено като крайно, са – да бъде обявена нулева година без победители, което е най-малко вероятно, или сезонът да се доиграе след отминаване на пандемията.
На събранието ще бъде взето и решение как ще продължат първенствата при подрастващите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови