3,6 млн. лева за РЗИ одобри правителството

С парите ще бъде продължена работата на имунизационните кабинети в инспекциите

Янка Петкова 28 септември 2022 в 15:56 718 0

ваксинация

Снимка Архив/БТА

Ваксинация срещу COVID-19

3 600 000 лв. одобри правителството за продължаване на кампанията за поставяне на ваксини срещу COVID-19.

Министерският съвет прие проект на Постановление за възстановяване на средства по бюджета на Министерството на здравеопазването за 2022 г. и Постановление за одобряване на допълнителни разходи по бюджета на Министерството на здравеопазването за 2022 година, съобщават от правителствения пресцентър. 

Одобряването на допълнителни разходи по бюджета на M3 за 2022 г. ще осигурят устойчиво финансиране на дейността на имунизационните кабинети на РЗИ, посочват в мотивите си от МЗ.

Съгласно друго правителствено постановление се одобряват допълнителни разходи в размер на 9 800 000 лв. за осигуряване на подкрепа за три месеца на служители в центровете за спешна медицинска помощ, пряко ангажирани с дейности по предотвратяване разпространението на COVID- 19 и други заразни болести с епидемичен потенциал на разпространение.

Допълнителните разходи ще бъдат осигурени за сметка на предвидените по централния бюджет за изпълнение на политики в област „Здравеопазване“ средства, посочени в чл. 1, ал. 5, т. 3.1 от Закона за държавния бюджет на Република България за 2022 г.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови