Ексклузивно Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог в студиото на OFFNews (видео)

Българин оглави Световната дентална федерация

OFFNews 26 септември 2023 в 16:47 2042 0

проф. Николай Шарков

Снимка БТА

проф. Николай Шарков

Председателят на Българския зъболекарски съюз проф. д-р Николай Шарков е новият президент на Световната дентална федерация. Проф. Шарков получи 66% подкрепа на конгрес на организацията в Сидни, Австралия.

Световната дентална федерация обединява стоматолози от 147 страни.

Това е един огромен престиж за всички нас, второ за д-р Николай Шарков, защото без неуморна работа няма как да се случат нещата, но той не е сам, за целия екип, за целия Управителен съвет на Българския зъболекарски съюз. Тази организация формира политиката в световен мащаб, свързана с денталното здраве най-общо казано и имаща неразделна част към останалата част от здравето, коментира по БНР главният секретар на Управителния съвет на Българския зъболекарски съюз д-р Борислав Миланов.

Проф. Шарков завършва с отличие Медицинския университет в София със специалност "Дентална медицина". По-късно добавя още две специалности – „Детска дентална медицина“ и „Обща дентална медицина“, и още една магистърска степен по „Бизнес администрация“ със специалност „Здравен мениджмънт“.

От 1989 г. е преподавател в катедра „Детска дентална медицина“ към Медицински университет – София. Член е на Борда на директорите на Съвета на европейските зъболекари (Council of European Dentists). През октомври 2021 г. е избран за ковчежник на Световната дентална федерация, а от днес вече е неин президент.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews