Благотворителна акция за педиатричната клиника на старозагорската болница

OFFNews 04 август 2023 в 12:11 687 0

болница

Снимка УМБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович"

Университетска болница Стара Загора

Група старозагорци организират благотворителна акция в помощ на Клиниката по детска педиатрия към Университетската многопрофилна болница за активно лечение "Проф. д-р Стоян Киркович" в града.

Идеята за тази инициатива се зароди, след като прочетох публикацията на един татко за престоя му с неговото детенце в детското отделение. След това, което прочетох реших, че ми омръзна непрекъснато да се оплакваме в интернет пространството какво не е наред, а трябва сами да си помогнем, сподели в интервю за БТА един от основните организатори Мария Черкезова.

Тя, заедно с приятелката си Таня Георгиeва и още приятели и познати решават да направят нещо, за да направят престоя на най-малките в лечебното заведение по-поносим. Те решават да се свържат и с началника на отделението д-р Петрана Чакърова.

"Срещнахме се с нея и тя прие много радушно нашето предложение. Разведе ни из част от стаите и кабинетите, видяхме и терасата, която има нужда от ремонт и навес", обясни Мария и допълни, че в инициативата са се включили група художници, "които ще изрисуват стените, където това е възможно поради спецификата на сградата.

В момента се сформира и група майстори, която да помогне за ремонт на напукани стени и част от терасата. Ще се опитаме да съберем средства, за да направим навес на това открито пространство. Иска ни се да сложим маси и столчета, които да се ползват от пациентите. Трябват матраци, различни размери, искаме да сложим комбинирани тоалетни чинии за малки и големи, разказа още младата майка.

От думите ѝ стана ясно, че изпълнителният директор на лечебното заведение проф. Йовчо Йовчев също е приветствал начинанието и ще осигури всички материали за рисуване - бои, четки и стълби.

Мария Черкезова допълва, че всеки желаещ може да се включи в инициативата като помогне със собствен труд или дари парични средства. Очаква се самите обновителни дейности да започнат през септември.

Искаме да успеем и да докажем, че всеки един от нас е способен да направи нещо добро и нужно за заобикалящата ни обстановка, че, в крайна сметка, никой не ни е длъжен и когато не сме доволни от нещо, можем поне да опитаме да го поправим, а не само да се възмущаваме и подминаваме, смята още организаторката.

Тя посочи, че с нея вече са се свързали голяма група хора, които искат да дарят играчки и книги на детското отделение, за да може, докато се лекуват, децата да има с какво да си играят. Вече има поставени кутии за дарения в много търговски обекти, заведения и културни институции в Стара Загора.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков