Карантина в детска градина в София, медицинска сестра е с COVID-19

OFFNews 14 юни 2020 в 14:57 4251 0

Детска градина в София се затваря за дезинфекция, след като стана ясно, че медицинска сестра е заразена с коронавирус. Жената е от персонала на ОДЗ 80 „Приказна калина“ в район “Красно село”. Тя е дала положителен резултат от PCR тест за COVID-19, съобщиха от Столичната община.

На 15 юни яслена група - А, в която е работила медицинската сестра, ще бъде затворена. На целия персонал на детската градина са направени изследвания с PCR тест, които са показали отрицателен резултат.

По разпореждане на кмета на София Йорданка Фандъкова ще се извърши пълна дезинфекция на детската градина.

Всички родители на деца от детската градина, ще бъдат уведомени за ситуацията от директорката Нина Иванова.

По разпореждане на Столичната здравна инспекция децата, които са контактни ще бъдат под домашна карантина 14 дни и няма да посещават градината. От РЗИ ще се свържат с всяко семейство за домашно посещение и взимане на PCR тестове. По-големите деца от семействата, които посещават други групи, също е необходимо да останат вкъщи.

При отрицателен PSR по-големите деца ще могат да посещават детската градина. Децата, които до момента не са идвали на ясла и не са контактни, ще се приемат от 15 юни в друга яслена група. Останалите групи в детското заведение утре ще отворят.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови