Лекарство срещу коронавирус - още през 2020

Дойче Веле 12 април 2020 в 16:35 4960 0

Германия се надява, че още до края на тази година ще е в състояние да одобри за продажба медикамент срещу новия коронавирус, предизвикващ белодробното заболяване Ковид-19. Това съобщи президентът на Федералния институт за лекарства и медицински продукти Карл Бройх в интервю за вестник „Генераланцайгер" от Бон, резюмирано от Дойче Веле.

В разстояние на само няколко седмици Службата ще може да представи резултати от клиничните изследвания, в които се изпробват лекарствени субстанции срещу Ковид-19.

„Ако данните показват онова, което очакваме, съм уверен, че още през тази година ще успеем да дадем разрешително за продажба", каза Бройх.

Федералният институт за лекарства и медицински продукти в Бон е най-голямата европейска служба, отговаряща за сигурността и разрешителните за продажба на лекарствени продукти.

Професор Бройх казва в интервюто, че в края на лятото на 2020 се очакват първите сериозни резултати от провежданите в момента изследвания на нови лекарства. Той опровергава слуховете за опасното въздействие на Ибупрофен и казва, че се проверяват и няколко съществуващи лекарства, които и досега са били използвани срещу различни болести.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови