Миконос посреща туристите без музика и с вечерен час

OFFNews 17 юли 2021 в 19:28 1551 0

Снимка pixabay

Гърция забрани музиката в ресторанти и барове и наложи нощен полицейски час на остров Миконос в събота след нарастване на новите случаи на коронавирус. Правилата ще са в сила до 26 юли.

Забранява се музиката на острова през цялото денонощие, включително в магазини, кафенета и плажни барове. Ограничава се и движението от 1 до 6 сутринта, с изключение на онези, които отиват или се връщат от работа или отиват в болница. .

Заради повишаването на броя новозаразени през последните седмици правителството наложи задължителна ваксинация за здравните работници и нови ограничения в страната, включително само ваксинирани да бъдат допускани до ресторанти и клубове на закрито. Нощните заведения работят с намален капацитет, за да се осигури дистанция и да няма правостоящи. 

Предвиждат се санкции за собствениците на заведения от 2000 до 10 000 евро и отнемане на лиценза до два месеца при констатирани нарушения.

Кметът на Миконос Константинос Кукас заяви, че налагането на такива мерки в разгара на туристическия сезон е "несправедливо" и "погрешно".

"Миконос не може да е единственият остров, на който няма да се чува музика ... единственото, което ще постигне това, е, че посетителите ще отидат на друг остров", написа той във Facebook.

Правителството вече веднъж забрани музиката в ресторантите и баровете в цялата страна през май, за да се избегне необходимостта хората да се доближават един до друг, за да се чуват, с което се увеличава вероятността за предаване на вируса. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков