Най-високото отличие на БЛС е за лекарите, които неуморно носеха храна на свои колеги под карантина

OFFNews 22 май 2020 в 12:25 2698 0

С най-високото съсловно отличие "Почетен знак на БЛС" бяха наградени Българското дружество по офталмология и Организацията на евреите в България "Шалом".

Те изразиха безрезервната си подкрепа за националната кампания "За героите в бяло" и инициативата "Заедно ще се справим", като неуморно разнасяха хранителни продукти на медици и техните близки, поставени под карантина. Помощта им достигна техни колеги в София, Пазарджик, Пещера, Кърджали, Ловеч, Габрово, Плевен, Велико Търново, Шумен, Сливен, Кюстендил, Пловдив и Видин.

"Заедно ще се справим" бе организирана от Българския лекарски съюз (БЛС), Българското дружество по офталмология (БДО) и Организацията на евреите в България „Шалом“, а в нея се включиха и десетки доброволци.

"Шалом" дари над 37 хил. лева за героите в бяло, БДО подпомогна семействата и близките на починалите от Covid-19 медици с 5000 лв.

Отличията връчи председателят на Управителния съвет на БЛС д-р Иван Маджаров. Получиха ги проф. д-р Ива Петкова, председател на УС на БДО и доц. д-р Александър Оскар, главен секретар на БДО и председател на ОЕБ „Шалом”.

"Осигуряването на лични предпазни средства и хранителни продукти за медиците и близките им под карантина, както и екипната работа в условия на епидемия, показаха че само заедно ще се справим", заявиха в съвместното си послание медиците.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews