Намушканата с нож медсестра е в стабилно състояние. Познавала се с нападателя

OFFNews 07 март 2023 в 09:48 2673 0

ИСУЛ

Снимка Архив

Повдигнато е обвинение в опит за убийство

Няма опасност за живота на медицинската сестра, която вчера беше нападната с нож на работното си място. Тя е в стабилно състояние и е настанена в реанимацията на ИСУЛ, където ще остане още ден-два, съобщават от болница "Царица Йоана", където беше приета.

Медицинската сестра беше нападната и прободена пет пъти от 70-годишен мъж, който нахлу в 22-ро ДКЦ, където тя работи. Три от раните ѝ са в областта на гръдния кош. Мотивите на нападателя не са изяснени. 

Вчера към 15,30 беше докарана 62-годишна пациентка с прободни наранявания в областта на гърдите, дясната ръка и десния крак. Същата беше настанена веднага в противошокова зала. Започнаха реанимационни мероприятия заради острата кръвозагуба и шоково състояние. Наложи се да бъде хоспитализирана и преведена в операционната, за да може да се обработят хирургически раните. Едната рана в областта на гръдния кош беше сравнително дълбока, но хирургичният екип успя да се справи с кръвозагубата. В момента жената е в стабилно състояние, без опасност за живота, с добро кръвно налягане. Вероятно ножът не е бил достатъчно голям, за да проникне по-дълбоко в гръдния кош, заяви д-р Петър Герзилов, заместник-директор по лечебната дейност на УМБАЛ "Царица Йоанна - ИСУЛ".

След като жената бъде изведена от реанимация, с нея ще работят психолози за преодоляване на шока от случилото се, 

По непотвърдена информация жената и нападателят ѝ са се познавали. Пред Нова телевизия мъжът заяви, че не е нападал никого и не помни дали е употребил алкохол.

Повдигнато е обвинение за опит за убийство.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков