Наплив от болни с COVID в Хасково, разкриват ново отделение

OFFNews 19 август 2021 в 11:50 2681 0

55 нови случая на коронавирус са регистрирани за денонощие в Хасковска област. Болницата в Хасково разкрива ново отделение заради наплива на болни, съобщи БНР.

В болницата се лекуват 99 пациенти с коронавирус. С този темп на нарастване на случаите се налага разкриването на нови легла, съобщи директорът на МБАЛ Хасково д-р Георги Гелев.

„Принудихме се да настаним болни с коронавирус и във физиотерапевтичното отделение, което също беше COVID зона в старите вълни на епидемията, защото дневният наплив, особено миналата седмица, беше доста сериозен“, каза той.

Всички болници в Хасковска област вече са разкрили легла за COVID пациенти, обясни директорът на РЗИ д-р Соня Димитрова.

„До миналата седмица, пациентите бяха настанявани в МБАЛ Хасково и в специализираната болница за вътрешни болести. Към момента има настанени в болницата в Свиленград, МБАЛ Харманли, МБАЛ Димитровград. Връща се  старото състояние. Миналата година бяхме стигнали до над 300 легла за лечение на коронавирус", посочи д-р Димитрова. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков