Националната пациентска организация е с ново ръководство

OFFNews 12 април 2023 в 11:54 786 0

ръководство на НПО

Снимка НПО

На снимката от ляво надясно: адв. Андрей Дамянов, Александър Миланов, Владислава Цолова, Лидия Витанова - членове на УС, д-р Станимир Хасърджиев - директор на НПО

Извънредното общо събрание на Националната пациентска организация, което се проведе на 18 март 2023 г., избра ново ръководство на най-голямото пациентско обединение у нас с мандат до края на 2024 г.

Промените в Управителния съвет на сдружението са вече факт след вписването в Търговския регистър и регистър на ЮЛНЦ към Агенцията по вписванията.

За председател на Управителния съвет е избрана Владислава Цолова, която е един от впечатляващите граждански лидери у нас. Тя управлява Асоциация „Аутизъм днес" – гражданска организация, която е в основата на подобряването на грижите за децата с аутизъм у нас. Владислава Цолова е финансист с повече от 15 години опит в областта на банковото дело.

За заместник-председатели на сдружението са избрани д-р Иван Вецев, който бе досегашен председател на УС и Лидия Витанова – председател на сдружението „Заедно срещу саркома". Лидия Витанова е професионалист в областта на маркетинга и комуникациите с над 15 годишен опит във водещи международни компании в България.

Към Управителния съвет на организацията се присъединява още пациентският застъпник Александър Миланов, който от дълги години отговаря за донорските програми и европейски проекти в НПО, както има опит в работата в авторитетни неправителствени организации в България.

От предходния състав на УС, освен д-р Иван Вецев, които поради професионалните си отговорности отстъпи председателското място, мандатът продължава и адвокат Андрей Дамянов, който и към сегашния момент представлява национално представителните пациентски организации в Надзорния съвет на Националната здравноосигурителна каса.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Българският национализъм не може да бъде приятел на Кремъл