Огнище на COVID-19 в център за психично здраве в Добрич

OFFNews 21 декември 2021 в 08:31 1135 0

Огнище на COVID-19 е регистрирано в Център за психично здраве (ЦПЗ) "Д-р П. Станчев" в град Добрич, съобщиха от Регионалната здравна инспекция (РЗИ) за БТА.

В периода 13-19 декември 9 пациентки на Отделението за жени с психични разстройства са дали положителен резултат за коронавирус след направени бързи антигенни тестове. Те не са ваксинирани и своевременно са преместени в COVID-сектора на ЦПЗ.

Между 13 и 17 декември са регистрирани положителни резултати и при 3 лица от персонала на дневния стационар към Центъра. Две от тях са били в контакт с пациентките от Отделението за жени с психични разстройства. По думите на д-р Даниела Събева, директор на центъра, персоналът, който се грижи за пациентите в женското отделение, е ваксиниран, някои от служителите са с бустерна доза.

Към днешна дата настанените в COVID-сектора са в сравнително добро общо състояние, без температура, по данни на управителя на ЦПЗ. Една пациентка е насочена за консултация към COVID-кабинета в многопрофилната болница за активно лечение в областния град.

Ежедневно се изследват всички останали 14 пациенти от отделението, до момента те са с отрицателни тестове.

Със заповед на Директора на РЗИ - Добрич от 18 декември е преустановен приемът на пациенти в Отделението за жени с психични разстройства. При необходимост хоспитализация пациентите се насочват към психиатричната болница в село Карвуна, община Балчик.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков