Почина американецът, на когото присадиха свинско сърце

OFFNews 10 март 2022 в 09:30 2279 0

Снимка Асошиайтед прес

Американецът, на когото присадиха свинско сърце, почина два месеца след революционния експеримент, съобщи в сряда болницата в Мериленд, която извърши операцията, цитирана от Асошиайтед прес.

57-годишният Дейвид Бенет почина във вторник в Медицинския център на Университета на Мериленд. Лекарите не посочиха точна причина за смъртта, като казаха само, че състоянието му е започнало да се влошава няколко дни по-рано.

Синът на Бенет благодари на болницата за усилията баща му да бъде спасен, заявявайки, че семейството се надява, че медицинският пробив ще помогне за по-нататъшните усилия за прекратяване на недостига на органи.

„Благодарни сме за всеки иновативен момент, всеки неспокоен сън, всяка безсънна нощ, която беше вложена в това историческо усилие“, каза Дейвид Бенет-младши в изявление, публикувано от Медицинския факултет на Университета на Мериленд. "Надяваме се тази история да бъде началото на надеждата, а не краят."

От десетилетия медицинските специалисти търсят възможност за използване на животински органи за животоспасяващи трансплантации.

Бенет, майстор от Хагърстаун, Мериленд, беше кандидат за този най-нов метод, само защото иначе беше изправен пред сигурна смърт - не отговаряше на условията за трансплантация на човешко сърце, беше на животоподдържащи системи и липсваха други възможности за лечение.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews