Проф. Момеков: Тестовете за антитела могат да се фалшифицират по-лесно

OFFNews 09 ноември 2021 в 08:04 4094 3

Тестовете за антитела могат да се фалшифицират много по-лесно. Наистина има много хора, които са изкарали болестта на крак и имат антитела. Протекцията при ваксинираните е много по-висока, отколкото при тези, които са изкарали вируса. 

Това заяви проф. Георги Момеков от Катедрата по фармакология, фармакотерапия и токсикология в МУ – София, който е и председател на Българското научно дружество по фармация.

Националният експертен съвет трябва да вземе решение дали хората с антитела срещу COVID-19 могат да получат зелен сертификат.

Той коментира и рекордната смъртност в страната ни: Сега берем плодовете на тези няколко седмици, в които имахме нарастващ брой случаи. Когато си на първо място по смъртност, трябва да има брутални мерки, ако се цени човешкият живот, каза още професорът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14469

3

случайно прочетох

09.11 2021 в 11:38

" Протекцията при ваксинираните е много по-висока, отколкото при тези, които са изкарали вируса. "

След тази очевадна глупост, спрях да чета!

6145

2

kokoten

09.11 2021 в 10:40

Момеков не е лекар....и си прав за това,че трябва да си мълчиш за това кое и как може да се фалшифицира....Както се казва,то си е за нас,сега ни пускат по света(не навсякъде),ама ще спрат да го правят заради фалшификациите....а в цялата работа целия гнилоч е в главата ти,джинче....