След 23 години власт проф. Спасов вече не е директор на ''Лозенец''

OFFNews 18 юни 2021 в 14:47 4462 0

Проф. Любомир Спасов вече официално не е директор на болница "Лозенец". Това стана с вписването в Търговския регистър на новото ръководство на лечебното заведение, съобщи БГНЕС.

Управлението на бившата Правителствена болница поема шефът на Клиниката по обща хирургия доц. Радосвет Горнев. В Съвета на директорите влизат още юристът Ивиян Симеонов и фармацевтът Орлин Недев.

Ръководството на лечебното заведение беше сменено от министър Стойчо Кацаров след като проверка установи, че болницата е източвала НЗОК с фалшиви хоспитализации, а Изпълнителна агенция "Медицински надзор" откри данни за незаконни трансплантации.

Встъпването в длъжност на новия Съвет на директорите обаче беше възпрепятствано от проф. Спасов, който подаде съдебен иск заради отстраняването си.

В стремеж да запази властта в "Лозенец" вече бившият директор поиска подкрепа от Академичния съвет на Медицинския факултет в СУ. Аргументът му беше, че обвиненията срещу него не отговарят на истината и че тъй като лечебното заведение е база на университета, косвено се петни и неговия престиж. Съветът обаче отказа да гласува подобна подкрепа с обяснението, че преди да излязат резултатите от назначените проверки, не бива да се взема страна.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews