СЗО разкритикува държавите, които отменят всички мерки

OFFNews 02 февруари 2022 в 12:29 1006 3

Снимка Getty Images

Световната здравна организация не е съгласна с решението на Дания и Норвегия да премахнат ограниченията срещу коронавируса, съобщи БНР.

Във вторник Дания стана първата страна в Европа, която не иска дори маски в магазините и автобусите. Отворени бяха салоните за красота, нощните заведения и всички останали търговски обекти. Не се иска и сертификат за достъп до повечето обществени места.

Часове по-късно Норвегия обяви, че също премахва повечето карантинни мерки. И в двете държави броят на новозаразените не е нисък. Но правителствата смятат, че високите нива на ваксинация и по-лекия вариант Омикрон им позволяват да отменят социалната дистанция.

"Загрижени сме от тенденциите в някои страни. Понеже са ваксинирани, а Омикрон не е тежък вариант и се предава много лесно, да се смята че предаването не може да бъде спряно и да се спрат опитите за това. Нищо не би могло да е по-далеч от истината. Повече предаване на вируса означава повече смъртни случаи. Не караме страните да се върнат към национални локдауни. Но ги призоваваме да разчитат на всички мерки, не само на ваксините", посочи генералният директор на СЗО Тедрос Гебрейесус.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14469

4

случайно прочетох

02.02 2022 в 14:22

СЗО-Бюджет: 9,388 милиарда USD ???
Явно са им малко!!!

14469

3

случайно прочетох

02.02 2022 в 14:18

"Не караме страните да се върнат към национални локдауни. Но ги призоваваме да разчитат на всички мерки, не само на ваксините"

Те и от маски печелят!!!
 
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков