Токуда: Четирима тежко болни и заразени и с Covid-19 вече са напълно излекувани от коронавируса

OFFNews 28 април 2020 в 12:03 4816 0

Четирима пациенти с тежки съпътстващи заболявания са били излекувани от Covid-19 в специализираното звено за лечение на инфекцията в болница "Токуда" и вече са изписани оттам.

Те са на възраст между 68 и 78 г., имали са тежки усложнения и заболявания. Двама са с бъбречна недостатъчност на хронична хемодиализа, съобщиха от лечебното заведение.

Постъпват с дихателна недостатъчност. Единият има и сърдечна недостатъчност и сепсис - той остава под динамично наблюдение, изписан е в стабилно състояние със значително подобрение на белодробната функция. Другият е изписан в много добро общо състояние и без дихателна недостатъчност.

Положителна е развръзката и за 68-годишен пациент с рак на панкреаса на активна химиотерапия, също излекуван от Covid-19 без белодробни нарушения.

Четвъртият пациент постъпва с частична бъбречна и дихателна недостатъчност, в състояние на делир и след предишно токсично отравяне. И той се възстановява успешно и е изписан със значително подобрение.

Въпреки придружаващите заболявания и влошеното състояние при всички пациенти инфекцията преминава и са изписани в добро общо състояние след два отрицателни PCR теста.

С тези пациенти общият брой излекувани от Covid-19 в болница "Токуда" става 7, а броят на приетите до този момент е 14. Повечето са с тежки придружаващи заболявания - вкл. онкологично болни в напреднал стадий, пациенти със сърдечно-съдови заболявания и бъбречна недостатъчност. Една пациентка към момента е на апаратна вентилация.

Болницата продължава да предоставя необходимата медицинска помощ за всички нуждаещи се пациенти, като е ограничила до максимум възможните рискове за тях. Специалистите съветват своите пациенти да не пренебрегват сериозни остри и хронични състояния и да се консултират при необходимост със своите лекари. Осигурени са и възможности за онлайн консултации, включително видео консултации чрез вайбър и консултации по документи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови