Безплатни прегледи по научен проект в Бургас

Кампанията е фокусирана върху пациенти с травми и нарушена функция на ръцете и раменете и обхваща възрастова група над 50 г.

OFFNews 13 май 2024 в 11:23 1185 0

Асен Балтов и Стоян Христов

Снимка УМБАЛ Бургас

проф. Асен Балтов и доц. Стоян Христов

Хора с хронични проблеми и ограничени движения след травма на раменната и лакътната става могат да се консултират безплатно в Клиниката по ортопедия на УМБАЛ Бургас, съобщават от лечебното заведение.

Кампанията е част от научно проучване, фокусирано върху пациенти с травми и нарушена функция на ръцете и раменете и обхваща възрастова група над 50 г. Проблемът е често срещан, но подценяван в практиката и затова сме се насочили към него в нашето проучване, коментира доц. д-р Стоян Христов, началник на Клиниката по ортопедия в УМБАЛ Бургас и републикански консултант за региона.

Освен него, в кампанията ще се включи и проф. д-р Асен Балтов, завеждащ Клиника по ортопедична травматология в УМБАЛСМ „Пирогов“. От години той работи в тясно сътрудничество с Клиниката по ортопедия на Бургаската болница. Негова заслуга е възможността за развитие на съвместни научни проекти.

Прегледите започват на 17.05.2024 в Клиниката по ортопедия, на ет.5 в Хирургически корпус на болницата. Те ще се провеждат със задължително записване на час на тел. 0879 357704. Записванията започват от днес, телефонът е активен в делнични дни между 12 и 14 ч.

Могат да се запишат всички, които изпитват болки в раменната или лакътната става, невъзможност за раздвижване, ограничение на движенията, претърпели травми, включително оперирани. Заради дизайна на научното проучване, възрастта на участниците е ограничена между 50 и 80 г. Часовете се дават до изчерпване, направление от личен лекар не е необходимо.

Клиниката по ортопедия в УМБАЛ Бургас е сред водещите в страната по брой извършени операции на раменната става, а в последните години екипът й е активен участник в научните форуми по тази тематика. Амбицията е да продължи надграждането и да се развива и прилага най-актуалното лечение в тази област и по-добрата ортопедична грижа за пациентите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови