Здравното ни министерство се скара на AstraZeneca за забавянето на ваксините

OFFNews 24 февруари 2021 в 23:34 2512 0

Здравното ни министерство е изпратило остро писмо до фармацевтичната компания AstraZeneca заради забавяне на доставките на ваксини, съобщава Нова телевизия. 

В писмото се посочва: "117 хил. дози от AstraZeneca пристигнаха в страната на 22 февруари 2021 г. Това е с 333 хил. дози по-малко от договореното за доставка - съгласно споразумението с Еврокомисията"

"Да посочим очевидното - AstraZeneca не спазва собствения си график за доставка", заявяват от българското министерство на здравеопазването.

Здравният министър настоява компанията спешно да изпрати над 52 000 дози от препарата към България, като сме готови да осигурим въздушен транспорт:

"Спешно изискваме Вашата намеса, така че 52 800 дози за България да бъдат незабавно изпратени и получени още утре. Правителството на Република България е готово да осигури въздушен транспорт на собствени разноски за тази незабавна доставка."

В писмото се посочва още, че неспазването на графика от страна на компанията е "пагубно за доверието и надеждата на милиони българи за спасение от пандемията".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови