Жега: В София раздават вода, в Сливен мерят кръвното

OFFNews 13 юли 2023 в 10:36 550 0

вода

Снимка БГНЕС

Лятно време

В четвъртък и петък в три пункта в столицата ще се раздава вода на столичани, съобщиха от Общината. Инициативата се провежда за десета поредна година в дните с особено високи температури.

В площадното пространство при храма „Св. Неделя”, на Орлов мост – при езерото „Ариана” – и при пилоните на Националния дворец на културата след 13 часа служителите на Столична община ще раздават бутилки вода на желаещите минувачи.

Десетки сигнали за припаднали от жегите в столицата

Водата e осигурена от Столична община, направление „Социални дейности и интеграция на хора с увреждания”.

Също днес в Сливен работят два пункта за вода и измерване на кръвното налягане, които ще бъдат разположени на главната улица града днес и утре. Единият се намира до Стария бряст, а другият – до кръговото кръстовище „Розова градина".

Гореща кожа, забавен пулс, спад на кръвното: какво да правим при прегряване

На двете места ще има медицински лица – представители на училищното здравеопазване, които ще предоставят на гражданите вода. При желание на минувачите ще измерват и стойностите на кръвното им налягане. Пунктовете ще работят 11:00 до 17:00 часа през двата дни.

Инициативата се провежда вече няколко години през най-горещите дни на лятото. Според прогнозата най-горещи днес ще бъдат часовете от 15:00 до 18:00 с очаквани температури около 36 градуса.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews