Федерика Бриньоне без конкуренция в алпийската комбинация

OFFNews 23 февруари 2020 в 16:23 2604 0

Снимка Facebook: FIS Alpine World Cup Tour

Федерика Бриньоне се поздрави с пета победа за сезона в стартовете от Световната купа в алпийските ски, след като спечели алпийската комбинация в швейцарския зимен център Кранс-Монтана.

Италианката даде общо време от двата манша от 1:56.24 минути и взе втора победа от два старта в алпийската комбинация и при оставащ само още един тя почти сигурно ще вземе Малкия кристален глобус в дисциплината. 

Бриньоне изкова солиден аванс от 0.58 секунди още в спускането пред основната си конкурентка Петра Влхова и със спокойно каране в слалома си гарантира победата.

Словачката бе единствената с възможност да застраши първото място на Бриньоне, но направи грешка на една от последните врати в слалома и не успя да финишира.

На второ място завърши Франциска Грич. Австрийката завърши на 0.92 секунди след Бриньоне, а трета финишира чехкинята Естер Ледецка на 1.82 секунди. 

С днешната победа Бриньоне поведе в генералното класиране за Световната купа. Италианката има на сметката си 1298 точки, следвана от американската звезда в този спорт Микаела Шифрин с 1225, а Влхова е трета с 1139 точки.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови