Лицензът на федерацията по кърлинг не е отнеман

OFFNews 23 май 2019 в 13:23 2926 0

Лицензът на българската федерация по кърлинг (БФК) не е отнеман, а финансирането на централата не е спирано. Това пише до OFFNews.bg президентът на БФК Николай Рунтов, който поиска право на отговор, за да опровергае написаното в публикацията.

"Уважаеми дами и господа,
На 21.05.2019г. на уеб страницата на вашия сайт ( www.offnews.bg) е публикувана статия със заглавие “Кралев отне лиценза на федерацията по кърлинг”.

Обръщам се към вас в качеството ми на Президент на Българската Кърлинг Федерация (БКФ) като бих желал да ви информирам, че твърденията публикувани в горецитираната статия не отговарят на истината.

Министър Кралев не е отнемал лиценза на федерацията, още повече БФК продължава да има лиценз като даже подготвя документи за подновяване на лиценза съгласно новите промени в Закона за спорта.

Друго невярно твърдение поместено в статията е че Министър Кралев е спрял финансирането на Българска федерация по кърлинг. БФК не е получила финансиране от Министерство на спорта, за да, бъде то спряно.

И двете твърдения могат да бъдат проверени в Министерство на младежта и спорта.

Вероятно не сте запознати, но през месец Април тази година, мъжкия национален отбор по кърлинг завоюва исторически сребърен медал от Европейско първенство, провело се в гр.Брашов, Румъния.

Надяваме се, че в бъдеще ще проверявате източниците си на информация, за да, не заблуждавате читателите си с невярна информация.

Оставам на разположение при необходимост от повече информация свързана с българския кърлинг.

Николай Рунтов
Президент на БФК".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови