Мъжката ни щафета си поставя висока цел на световното

OFFNEWS 21 февруари 2020 в 08:32 1614 0

Мъжката ни щафета ще се хвърли в битка за влизане в топ 8 на световното първенство по биатлон в Антхолц-Антерселва, Италия.

Стартът е в събота от 16,45 часа и карето ни в състав Владимир Илиев, Красимир Анев, Димитър Герджиков и Антон Синапов ще трябва да даде максимума от възможностите си, за да постигне целта.

Класиране в топ 8 на световно първенство много важно за финансирането на федерацията за следващия сезон, припомня “България Днес”.

Според предписанията за получаване на солидни средства се изисква именно такова място в света или в топ 6 на европейски първенства.

До момента на световното в италианския зимен център Красимир Анев демонстрира топформа, като вече направи две класирания в топ 20 - 13-и в преследването и 18-и в индивидуалния старт, които му осигуриха място за елитния масов старт в неделя.

Ако биатлонистите не покрият нормите за финансиране, то те ще имат втори шанс на европейското първенство в Беларус няколко дни по-късно. Там обикновено конкуренцията не е толкова висока. През миналата година Анев стана европейски шампион на 20 км.

В събота е и женската щафета, но там е нереалистично да се очаква толкова висок резултат. Надеждите ни са свързани с младата Милена Тодорова, която също ще участва в масовия старт в неделя.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови