Пак имаме звезда в биатлона! Милена Тодорова с трети медал на световното за девойки

OFFNews 02 февруари 2020 в 17:52 4949 0

Изгряващата звезда на биатлона ни Милена Тодорова спечели трети медал на световното юношеско първенство в Ленцерхайде (Швейцария).

Днес тя прибави към колекцията си от отличия и бронз в преследването на 10 км. Така тя успя да спечели отличие във всяко едно от състезанията, в които участва - сребро в индивидуалната дисциплина, бронз в спринта и бронз в преследването. Представянето й е един от най-сериозните успехи за българския биатлон на младежко ниво.

Българката допусна две грешки в четирите стрелби и финишира на 48.4 секунди след победителката Анастасия Шевченко от Русия.

Тодорова вървеше без грешка в първите две стрелби и беше втора след второто посещение на рубежа, но след това сбърка два пъти, което я свали до петото място. С много силен финален спринт тя успя да премине трасето. На четвъртата стрелба беше безгрешна и с пасив от 48.10 секунди след Шевченко извоюва бронза.

Рускинята спечели златото, след като измина трасето за 30:45.7 минути и повали всичките 20 мишени. Втора на 15.0 секунди се нареди Осне Скреде от Норвегия с една грешка в стрелбата.

Милена Тодорова е приятелка на най-добрия ни биатлонист Владимир Илиев, който спечели сребро на световното първенство през миналата година, което му донесе и приза за Спортист на годината.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови