Симон Фуркад с трогателно послание към брат си Мартен

OFFNews 19 март 2020 в 11:31 5966 1

Френският биатлонист Симон Фуркад отправи трогателно послание към брат си Мартен, който завърши кариерата си през миналия уикенд.

В публикацията си в Инстаграм по-големият от братята Фуркад си припомня епизод от съвместното им участие на олимпиадата във Ванкувър през 2010 година, когато за първи път си дава сметка, че Мартен ще го изпревари като спортист.

Именно във Ванкувър Фуркад младши печели първия си олимпийски медал - сребро от масовия старт. Симон качва именно снимка от подиума, на която се вижда, че Мартен търси някого с поглед сред множеството.

"Знам кого гледаше във Ванкувър. Знам, че заради моята гордост, този момент не беша така радостен за теб, колкото трябваше да бъде. Трудно приех, че по-малкият ми брат ме изпреварва. Тогава дори и не си представях какъв шампион и човек ще станеш.

Две години по-късно благодарение на няколко твои думи спечелих и единствения си медал от световни първенства и си дадох сметка, че никога съперничеството ни в спорта няма да бъде по-важно от братските ни отношения.

Благодаря ти за всичко, което си дал на мен, на семейството ни, на нашия отбор, биатлона и спорта като цяло. Днес вече не съм така егоистичен като във Ванкувър, но това беше началото на твоя път и се радвам, че бях там. Прости ми и благодаря", написа Симон Фуркад.

Мартен Фуркад се оттегли от спорта на 31-годишна възраст. Той има зад гърба си пет олимпийски, 13 световни титли и общо седем пъти е печелил Световната купа, а победите му във веригата са 83.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови