Пиян и дрогиран шофьор кара 20 километра в насрещното по Хемус край Шумен

OFFNews 22 април 2023 в 09:13 4471 1

Снимка

Преди да бъде спрян, шофьорът изминал 20 километра в ускорителната лента в насрещното движение.

Пиян шофьор с 2,31 промила алкохол в кръвта измина 20 километра в насрещното движение по магистрала „Хемус“ край Шумен преди да бъде спрян от патрул на „Пътна полиция“, съобщи говорителят на ОДМВР Ася Йорданова. След проверката се оказало, че мъжът е и под влиянието на наркотични вещества.

Сигналът за кола, която лети в насрещното движение по автомагистрала „Хемус“ в района на село Белокопитово постъпил на тел. 112 в петък в 22:47. Веднага към тази част от магистралата били изпратени полицейски екипи за да спрат колата за да се избегне катастрофа. След 15 минути при пътен възел „Белокопитово“, или както още е известен, „Диаманта“ катаджиите спрели за проверка „Рено Лагуна“ с шуменски табели. Зад волана му бил 34-годишен жител на село Байково, собственик на колата и видимо в нетрезво състояние.

Изяснено било, че е карал около 20 километра в ускорителната лента в насрещното движение на АМ „Хемус“. При тест с дрегер били отчетени 2,31 промила алкохол в издишания въздух, а дръг тестът показал положителна проба за амфетамин. Шофьорът е дал кръвна проба за анализ и е арестуван за 24 часа в полицейското управление в Шумен.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews