Атаката е ограничена демонстрация на сила, не за нанасяне на истински удари, според проф. Владимир Чуков

Може би е акция на Мосад, не на израелската армия, обяснява арабистът

OFFNews 19 април 2024 в 07:16 3207 1

Владимир Чуков

Снимка БГНЕС/архив

Няма дрон, излетял от Израел и стигнал до Иран. Най-вероятно безпилотните апарати са дошли от територията на страната, заяви арабистът проф. Владимир Чуков по Нова тв. 

По думите му нападението е само срещу летището, откъдето са били изстреляни дронове срещу Израел.

"Има атаки и срещу обекти в Ирак и Южна Сирия, вероятно по позиции на "Хизбула" и революционната гвардия. Става дума може би за ограничена акция на "Мосад", а не на израелската армия. Това е по-скоро послание, че Израел защитава територията и интересите си, не толкова за нанасяне на истински удари. Силно ограничена демонстрация на сила, така бих определил атаката", коментира още той.

Според него да отговори на нападението не би било добре за Иран.

"Имало е предложение за незабавен отговор срещу Израел, което е било отхвърлено. Виждаме силно послание към израелските граждани какво могат да направят въоръжените сили на страната", смята проф. Чуков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

318

1

Valioka

19.04 2024 в 09:19

На Израел даже не му се налага да бомбандира Иран от собствената си територия - удря го директно от територията на Иран. Това даже не е демонстрация на сила, а на възможностите на Мосад. Интересно щеше да е ако Иран беше отговорил - трябваше да бомбандира собствената си територия...
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки