Протестиращи отказват на Орешарски среща в Министерския съвет

30 юли 2013 в 08:51 5671 211

Антоанета Цонева
Антоанета Цонева

Антоанета Цонева, председател на Института за развитие на публичната среда, отказва да отиде на среща с премиера Пламен Орешарски в Министерския съвет.

Част от протестиращите -  Антоанета Цонева, режисьора Стоян Радев, юриста проф. Георги Близнашки и икономиста Асен Василев, поканиха в понеделник Орешарски да участва заедно с тях в дебат в предаването "Референдум" по БНТ. Заедно с него канят и лидерът на БСП Сергей Станишев, на ДПС - Лютви Местан и вътрешният министър Цветлин Йовчев.

Първоначално от пресслужбата на премиера обяви, че той не е получил официална покана. Вечерта той прати отговора си на протеста, който беше адресиран до Антоанета Цонева и гласеше, че кани желаещите за дебат на среща на "Дондуков" 1 на 1 август.

"Ние не сме представители на протестиращите. Искахме неутрална територия. Няма да отидем на 1 август при премиера", обяви тази сутрин в интервю за БНТ Цонева.

"Искахме дебат. Не приемаме покана да бъдем приети от премиера. Не сме изпратени от никого. Никой не ни плаща, никой не ни координира. Искаме да се случи без кордони и заграждения.

Нямаме комуникация с другите 3-ма от представителите на властта, към които сме отправили покана. За нас беше важно да са заедно. Нашите аргументи се манипулират от управляващите.

Моите приятели се включват в различни схеми и фалшиви внушения. Има въпроси, без отговори. Властта трябва да ги даде в открит диспут.

Когато няма отсрещната страна не можем да чуем контрааргументи", обясни Антоанета Цонева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!